Coaching

Wat doet een coach?

Soms heeft een jongere wat meer hulp nodig en heeft het baat bij een plekje waar het volledig zichzelf kan zijn en waar het zich kan uiten. In dat geval kan het fijn zijn om de hulp van een coach in te schakelen.

Een coach kijkt met een open blik naar de jongeren hen het helpt de situatie te overzien. Een coach geeft kortdurende en praktische begeleiding. De focus ligt op oplossingsgericht te werk gaan om de situatie te verbeteren. Gezamenlijk kijken we naar de hulpvraag. Aan de hand daarvan maakt de coach een plan op maat.

Spelenderwijs

De begeleiding is gericht op de interesses van het kind en is altijd spelenderwijs. De middelen die gebruikt worden zijn spelvormen zoals gesprekskaarten, creatieve vormen zoals tekenen en gesprekstechnieken speciaal gericht op kinderen. Deze creatieve vormen van therapie helpen het kind zich op zijn/haar gemak te  voelen en voorkomen dat het kind moeilijke gesprekken moet voeren.

Daarnaast doe ik als coach een beroep op de eigen wijsheid van het kind. Kinderen weten namelijk heel goed waar het probleem ligt en wat voor hen helpt om de situatie beter onder controle te krijgen.

Ook met jongeren zijn spelvormen zoals gesprekskaarten en het maken van een collage effectieve hulpmiddelen om een gesprek op gang te krijgen. Bij wat oudere kinderen en jongeren is een gesprek voeren makkelijker en zal de focus daarom ook meer daarop liggen.

Samen weer grip krijgen op de situatie

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Of ben je zelf op zoek naar wat handvatten om met je kind om te gaan?
Maak dan eens een afspraak bij Samen GRIP.  Samen gaan we op zoek naar een oplossing, waardoor jij en je kind weer verder kunnen.

 

 

 

 

19 november 2018