Coaching

Wat doet een coach?

Soms heeft een kind wat meer hulp nodig en heeft het baat bij een plekje waar het volledig zichzelf kan zijn en waar het zich kan uiten. In dat geval kan het fijn zijn om de hulp van een coach in te schakelen.

Een coach kijkt met een open blik naar het kind hen het helpt de situatie te overzien. Een coach geeft een kortdurende en praktische begeleiding voor – in dit geval –  kinderen en hun ouders. De focus ligt op oplossingsgericht te werk gaan om de situatie te verbeteren. Gezamenlijk kijken we naar de hulpvraag. Aan de hand daarvan maakt de coach een plan op maat.

Spelenderwijs

De begeleiding is gericht op de interesses van het kind en is altijd spelenderwijs. De middelen die gebruikt worden zijn spelvormen zoals gesprekskaarten, creatieve vormen zoals tekenen en gesprekstechnieken speciaal gericht op kinderen. Deze creatieve vormen van therapie helpen het kind zich op zijn/haar gemak te  voelen en voorkomen dat het kind moeilijke gesprekken moet voeren.

Daarnaast doe ik als coach een beroep op de eigen wijsheid van het kind. Kinderen weten namelijk heel goed waar het probleem ligt en wat voor hen helpt om de situatie beter onder controle te krijgen.

Samen weer grip krijgen op de situatie

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Of ben je zelf op zoek naar wat handvatten om met je kind om te gaan?
Maak dan eens een afspraak bij Samen GRIP.  Samen gaan we op zoek naar een oplossing, waardoor jij en je kind weer verder kunnen.

 

 

 

 

1 juni 2017